Kvinner basketball: USA presset av Frankrike, men lag en annen olympisk finale

Mangler startpunktet sitt, slått det amerikanske kvinners basketballlaget for en halv til å finne offensiv rytme før den trekker seg fra Frankrike og flytter en seier unna å fange en sjette påfølgende gullmedalje.

Diana Taurasi scoret 18 poeng og Maya Moore la 15 til å hjelpe amerikanerne til å slå Frankrike 86-67 på torsdag kveld i semifinalen.

Det var det nærmeste spillet i OL for amerikanerne, som vil møte Spania på lørdag og avansert uten skadet vakt Sue Bird. Spania og USA spilte i innledende runde, og USA vant den med 40. Amerikanerne slo også Spania i verdensmesterskapet i 2014 med 13.

Torsdagens kamp mot Frankrike var en rematch av 2012-spillene i London gullmedaljekonkurranse. USA vant den med 36 poeng, men hadde en mye vanskeligere tid i denne tiden uten Bird.Poengvaktet sprained hennes høyre kneekapsel i kvartfinalen og har blitt oppført som dag-til-dag. Hun hadde startet hvert spill for USA de siste tre OL-spillene og vært beroligende for overgrep.

USA hadde cruised gjennom sine første seks kamper, og vunnet med nesten 42 poeng et spill og scoret i rekordtakten . Uten fugl så amerikanerne seg til tider i forseelse mot Frankrike. Teamet som var gjennomsnittlig 105 poeng og 30 assists ble holdt til bare 40 poeng i åpningen 20 minutter og bare fire assists.

USA hadde en slank 40-36 fordel ved pause, nærmest et lag hadde vært til amerikanerne i halvparten siden Australia ledet dem i semifinalen til OL i 2012.

Men amerikanerne begynte å spille bedre på begge ender av retten i det avgjørende tredje kvartalet.Som forrettene var i ferd med å ta retten til begynnelsen av andre halvdel, kunne fugler som huddled dem opp, sees med ord med oppmuntring og instruksjoner.

Teamet syntes å få meldingen, gikk på en 14 -5 løp for å starte perioden, inkludert to tre pointers av Taurasi som ga amerikanerne noen puste rom. Selv om USA har skryttet Frankrike 25-8 i perioden, hadde de to 24-sekunders skytebrudd. Det var sjeldent i de første sju spillene hvis skuddklokken aldri hadde under fem sekunder. Amerikanerne ledet 21 på slutten av tredje kvartal, men Frankrike sluttet ikke. De kutter ledelsen til 11 i fjerde, men kan ikke komme nærmere.

Det var bare andre gang i Rio at USA ikke nå 100 poeng i et spill. Men de fikk seieren og har nå 48 påfølgende olympiske seire.Marianne Johannes scoret 13 for å lede Frankrike, som skal spille Serbia for bronsemedaljen på lørdag.

Rate this post