Prins Ali bin al-Hussein ber om utsettelse av presidentvalget i FIFA

Advokater som opptrer for presidentkandidaten i Fifa, prins Ali bin al-Hussein, har flyttet for å få fredagens valg utsatt av voldgiftsretten etter at Fifa har blokkert sin anmodning om gjennomsiktige stemmebokser. Prins Ali sender gjennomsiktige stemmebokser til presidentvalget i FIFA. Les mer

Det tidligere jordiske medlemmet i FIFA i Fifa hadde uttalt bekymringer for at rivalerne utøvde urimelig press på 209-velgerne for å registrere bevis på at de hadde stemt på en bestemt måte.

Fifa reagerte ved å forby mobiltelefoner fra stemmeboksen, men ville ikke være enig i en forespørsel fra Ali-leiren for å installere gjennomsiktige stemmekiosker som de tilbød å gi.

I en uttalelse sa advokater for Ali at FIFAs tiltak var “Ikke nok” og kilder sa at de var fortsatt opptatt av at avstemningsprosessen ikke ville bli riktig politisert, og at det ikke ville være noen sanksjoner for å fange reglene.

Fifa forblir stille om tiltakene til enf orce det og sanksjoner knyttet til det, “sa hans advokater i en uttalelse. “Prince Ali har naturligvis tatt saken til Cas på mandag den 22.nev. Sju av ti fans stoler ikke på Fifa som presidentvalv. Les mer

” FIFA har protestert mot vår etterspørsel etter raskere hørsel i Bestill en pris som skal leveres før 26. februar.Denne oppførselen har ingen begrunnelse annet enn å nekte enhver rett til en rettferdig og gjennomsiktig stemmeprosess. “

For at Cas skal fremskynde en beslutning om de gjennomsiktige stemmebokene, måtte begge parter være enige. Men Fifa nektet å få forespørselen tilskyndet.

Cas bekreftet at den hadde mottatt klagen og sa at den ville avgjøre en dom torsdag morgen, dagen før valget.

Fifa mener at de nåværende reglene, de samme som var på plass da Sepp Blatter beseiret prins Ali i mai dager før han ble tvunget til å stå opp og utløse fredagens valg, er tilstrekkelig.Prins Ali, som antas å være håp om å avstemme opptil 35 av de 209 tilgjengelige stemmer i den første runden, og deretter bygge på den basen i senere runder, har vært vokal i å klage på intimidatorisk taktikk av sine rivaler.

Prince Ali har sagt at valget til å erstatte Blatter, som ble dømt i den verste krisen i sin 111-årige historie, har gått ned i samme taktikk som tidligere. Facebook Twitter Pinterest Sepp Blatter: ‘Mediene prøvde å drepe meg.’

Favorittene til å vinne stemmer er Sheikh Salman Ebrahim bin al-Khalifa, Bahrainas asiatiske fotballforbunds president og Gianni Infantino, Uefa generalsekretær som besluttet å stå når Michel Platini ble suspendert, ble utestengt fra fotball i åtte år.

Rate this post