Hvordan Mauricio Pochettino ga Tottenham Premier League beste forsvar

Det er Tottenhams press som virkelig skiller seg ut. De kan ikke presse like høyt eller med slik ubarmhjertighet som Mauricio Pochettino’s Southampton, men det er en del av hans modning som leder. I tidligere år har sidene hans tendens til å dyppe i den siste delen av sesongen, men den dip har blitt mindre og mindre uttalt som han har tilpasset seg kravene til Premier League.Pressingen er mer kontrollert nå, og hvis noe virker enda mer effektivt. Pochettino er inspirasjonen tydelig, parallellene mellom Newells Old Boys-side, hvor han kom som en sentral forsvarer og denne Spurs-åpenbare. “Da vi vant titlene, og nådde den endelige av Copa Libertadores [i 1992], var vi veldig lik de troppen vi har nå,” sa Pochettino denne måneden. “Med hensyn til gjennomsnittsalderen til truppen, og i balansen mellom yngre og erfarne spillere. Det var veldig gode unge – som meg – og veldig gode erfarne spillere.En lignende balanse, et lignende prosjekt. “

Ungdom er viktig, bare fordi unge spillere pleide å være mer biddable og mindre kyniske enn mer erfarne spillere, mer villige til å følge en sjefs kommandoer.

Pochettino var 13 da han først møtte Marcelo Bielsa, som på den tiden nettopp hadde sluttet seg til Newell som ungdomskoordinator. Bielsa, skremt av å flyve og omhyggelig som noen gang, hadde delt Argentina i 70 seksjoner, og trodde talent fra interiøret ble ofte oversett, var fast bestemt på å kjøre til hver av dem i Fiat 147 for å søke etter spillere.Pochettinos hjemby Murphy – befolkning 3.500, inkludert foreldrene til fremtidige Southampton målvakt Paulo Gazzaniga – var en av hans kortere turer, som ligger, som Rosario hvor Newell er basert i Santa Fe-provinsen, men det var klokken to på tiden Bielsa dukket opp. Han så på guttens ben, forklarte ham en fotballspiller og signerte ham på stedet. Fem år senere erstattet Bielsa José Yudica som trener, og Pochettino var forhøyet til første lag. Facebook Twitter Pinterest Marcelo Bielsas innflytelse, som signerte Mauricio Pochettino for Newells Old Boys, er tydelig i måten Spurs spiller. Bielsa er her coaching Chile i 2009. Foto: Albeiro Lopera / Reuters

I 1992 hadde stilen utviklet seg.Juan Manuel Llop, som ble ansett som en rygg tilbake som kunne spille i midten, ble flyttet inn i sentral midtbanen, med en kort å slippe tilbake og bli en ekstra midtback da de to fullbackene ble trukket fremover. Det var en 3-4-3 i stedet for Tottenhams 4-3-3 / 4-2-3-1 hybrid, men likheten mellom Llops rolle og Eric Dier, måten en solid base ble konstruert som en plattform for trykk, er klart. Selv om Pochettino har begynt å rotere fullbacks, har han holdt hjertet av forsvaret stabilt. Jan Vertonghens knelskade har tvunget en forandring, men før og han og Toby Alderweireld hadde startet sammen i de 23 første league spillene i sesongen.Kevin Wimmer har startet de tre kampene siden Vertonghen er skadet, og blir bare den tredje midtbacken som Spurs brukte denne sesongen. Kontrasten til 2007-08 da de brukte ni forskjellige sentrale forsvarere, forteller.

I 21 av disse spillene hadde de Dier sittende rett foran dem. Det forholdet er nøkkelen. Vertonghen og Alderweireld spiller på fullback for Belgia; De foretrekker kanskje å operere sentralt, men de er i stand og ikke ubenyttet til å bevege seg langt.Dier kan da slippe tilbake mellom dem som en de facto tredje midt-back – i Watford i desember, faktisk begynte trioen som en tilbake tre for å bekjempe Troy Deeney og Odion Ighalo.

Denne kapasiteten til å bytte til en tilbake tre i løpet av spillet gir igjen fullbacks-lisensen til å presse på, noe som er nyttig fra et angripende synspunkt, fordi det gir dem mulighet til å tilby kreativ bredde, men det er også en fordel fra et defensivt synspunkt, som letter til trykk høyt oppe på banen.

Effektiviteten av dette kan ses i en rekke statistikker.Tottenham gjør de sjette mesteparten av spillene i Premier League, men det som er betydelig om det er at de fem lagene som takler mer enn de gjør, har bare Liverpool hatt mer besittelse denne sesongen, mens tre er i bunnen fire for besittelse (og selvfølgelig er det en sammenheng mellom å ikke ha ballen – lav besittelse – og en høy takle for å prøve å vinne den tilbake). Facebook Twitter Pinterest Eric Dier sitter ved foten av Tottenhams midtbanespiller, og hans evne til å slippe tilbake som en de facto tredje midtback er av god taktisk fordel. Foto: Matthew Ashton – AMA / Getty Images

Spurs gjør også flere feil per spill enn noen andre – 12,7 per spill – bevis på hvor langt de har kommet fra gamle dager, å bli ansett som litt for hyggelig å bli tatt på alvor.Ingen angripende midtbanespiller har gjort så mange avskjæringer som Dele Alli denne sesongen, med Érik Lamela felles tredje, og ingen angriper har vant ballen så ofte som Harry Kane, noe som gir en indikasjon på hvor høyt Spurs ser ut til å gjenvinne besittelse.

Det krever god kondisjon, som også var karakteristisk for Bielsas side. “Newell var som en traktor som ville ødelegge all motstand,” sa den tidligere Boca Juniors forsvareren Juan Simón. “Det laget ville kvele deg: det var Bielsa-kontakten, og la galne trykke til Newells eksisterende fotballstil.Etter å ha vendt mot dem, ville du gå tilbake til omkledningsrommet følelsen av at du skulle passere, at de hadde gjort at du løp som aldri før. »Brad Friedel sa at i to tiår med fotball han Jeg har aldri jobbet med en trener som lagt vekt på kondisjonering som Pochettino. Hvor han går fra Bielsa, som alltid har hatt en tendens til å kjøre spillere for hardt, er å endre arbeidsbelastningen, slik at spillerne ikke blir overveldet av de siste stadiene av en sesong.

Fordelene med det er sett Ikke bare i Spurs ‘trening, men i mangel på muskelskade har de lidd denne sesongen. Det gir igjen større konsistens av valg, og gjør pressen slicker. En dydig sirkel er opprettet. Det er en inspirert av Bielsa, men kanskje forbedret av Pochettino.

Rate this post