Football League shakeup foreslår fire divisjoner og åtte ekstra lag

Football League har foreslått en radikal shakeup for å redusere festetrykk som vil øke antall klubber fra 72 til 80, og potensielt åpne døren for en vinterferie og en slutt på FA Cup-replays.

Planene, som ville tre i kraft fra 2019-20, ville se Football League omorganisert fra tre divisjoner til fire divisjoner med 20 lag.Forslagene har dukket opp fra diskusjoner mellom Football League, Premier League og Football Association om hvordan du kan løse fixture congestion. AFC Wimbledon: deres leder, fans og ansatte på deres oppvekst gjennom ligaene Les mer

De foreslåtte endringene , bestemt av Football League-styret og avtalt i prinsippet av ledere ved FA og Premier League, vil bli diskutert av de eksisterende 72 klubbene på sitt sommermøte neste måned.

En avstemning vil ikke finne sted før sommer 2017.Planene vil kreve godkjenning av 65 av 72 Football League-klubber og vil bli solgt til dem på grunnlag av en garanti at de ikke vil miste økonomisk til tross for å spille fire færre hjemmekamper per sesong.

Bradfords felles formann, Mark Lawn, har merket Football Leagues forslag om å introdusere en femte divisjon til konkurransen som “latterlig”. “Vi har hatt denne strukturen i årevis fordi den har passet flertallet av klubber, så hvorfor forandre det?” Sa Lawn, hvis side møter Millwall i den andre etappen av deres League One-runde semifinale på fredag. “Hvorfor? Det de ikke forstår er at vi for tiden har 23 hjemmekamp. Vi trenger folkemengdene. Vi får ikke pengene Championship klubber får. Å miste fire hjemmekinoer betyr at vi mister fire inntekter.Det er ikke så ille for oss, men for lag som Accrington og York er det mye penger. Det er latterlig. “

Mark Devlin, konsernsjef i Championship-siden Brentford, var imidlertid mer mottakelig. “Football League skal absolutt applauderes for å komme opp med en nyskapende og vidtrekkende tilnærming og sett med forslag,” sa han til Sky Sports News. “Disse forslagene er en veldig god start for hvordan vi kan takle noen av problemene Football League-klubber står overfor.”

Football League-styret mener at det ville være andre fordeler, inkludert maksimering av antall kamper som spilles over helgen, minimering av overbelastning og hjelp til utvikling av unge spillere.Det er også antatt at et 20-lagsformat kan øke interessen, med flere lag i løpet av spillene eller kampen mot nedrykk.

Football League sjef Shaun Harvey sa at endringene kunne være katalysator for videre diskusjoner rundt fixturkalenderen som vil hjelpe det engelske spillet, inkludert en vinterferie.

Mekanismen for å ankomme til den nye strukturen via kampanje og nedrykning i 2018-19 sesongen skal fortsatt avgjøres . På sitt mest ekstreme kan det bety at sju lag blir forvist fra Championship den sesongen og tre kommer opp fra League One. Mer sannsynlig er noen form for kompromiss, hvor færre lag blir forvist.Det kan derfor være Championship-sider som ser på den økte trusselen om nedrykning i 2018-19 som er mest opptatt av omorganiseringen.

Seks lag kommer til å bli med i bunnen, mest sannsynlig fra National League. “Det er en veldig klar lenke mot respekt for den nåværende pyramiden,” sa Harvey.

Han la til at mens det var for klubbene å bestemme, er ideen om at B-lagene i Premier League blir med i ligaen sannsynlig at Fortsatt av dagsorden, selv om det i en egen plan er slike lag sannsynligvis vil delta i en revolusjonert Football League Trophy-konkurranse.

“Hvis klubber straffer dem, tror vi at disse endringene kunne fungere som katalysator for endring i andre områder, som inkluderer FA Cup og potensialet til å skape en vinterferie, “sa Harvey. “Alt dette er mulig ved å søke reduksjon i antall spill som våre klubber spiller.

” Vi konsentrerer oss nå om mulighetene for fotballliga – fordelene som reduserer antall spill bringer til våre klubber og produktet vi leverer hver uke i sesongåret inn, år ut. “

Mens FA forblir åpen for diskusjon om endring av FA Cup for å gjøre sin bit mot å redusere armaturen overbelastning delvis forårsaket av utvidelse av europeiske datoer de siste årene, antas det å være motsetning til å flytte bånd til midtuke.Ideen om å skrape replays for å lette en vinterferie er fortsatt på dagsordenen. Eventuelle endringer i FA Cup kan kun tre i kraft fra 2021, når TV-avtale kommer til en slutt.

“De andre problemene er ikke på bordet før den større fleksibiliteten er opprettet,” Harvey sa. “Det er derfor Football League må gå først. Hele spillet må komme sammen hvis vi skal gjøre en praktisk forandring. “

Under planene ville det bare være en runde fixturer i formiddag planlagt i Championship per sesong, ingen i League En og en i ligaene to og tre.Denne sesongen var det ni i Championship, syv i League One og seks i League Two. Harvey er overbevist om at klubber kan bli overbevist om at redusering av antall hjemmekino ikke vil påvirke inntektene negativt. “Betyr det å spille mindre spill at de ikke trenger så mange spillere? Øker betydningen av hvert spill?Jeg mistenker at det vil være flere sesongbilletter solgt på grunnlag, det er færre midtuke-spill, sier han.

Det er også håpet å gi større sikkerhet rundt armaturer og redusere antall rescheduled kamper vil bidra til å redusere viften frustrasjon rundt lange midtveisreiser og spill omorganiseres med kort varsel.

Det er også mulighet for midler fra andre steder for å kompensere for eventuelle reduksjoner i inntekter som følge av endringene. “Hvis vi gjør disse endringene, er det generelt vårt mål å sikre at våre klubber ikke er økonomisk verre, sier Harvey.

Rate this post