Dalilah Muhammad og Ryan Crouser hevder gull på blendende natt for USA

Dalilah Muhammad i USA ledet fra start til slutt for å ta olympisk gullmedalje i 400m hekkene på torsdag og fullføre en amerikansk dobbel i kvinners og menns hendelser.

Danmarks Sara Slott Petersen vant sølvmedaljen foran Ashley Spencer i USA, med verdensmester Zuzana Hejnova i Tsjekkia som klarte bare fjerde.

Med jevn regn som strømmet ned på den olympiske stadion, skutt Muhammad ut av blokkene, rose raskeste ved første forhindring, og så ut som om han ikke var blitt overhalet.

Hun klarte 53.13sek for å vinne med en margin på 0,42.

Vinnerens virkelighet er enda bedre enn drømmen.Olympisk mester foran mitt navn, “sa Muhammad, som er runner-up på verdensmesterskapet i 2013.

Den 26-åringen hadde kommet til Rio Games som den raskeste kvinnen i tilfelle i år, Petersen, den europeiske mesteren, løp 53.55, og Spencer spilte et personlig beste på 53,72. Resultatet understreket USAs overlegenhet i forhindringshendelsene, med Kerron Clement som vinner mennets 400m tidligere på torsdag og Brianna Rollins, Nia Ali og Kristi Castlin fullfører en amerikansk podium fei på 100m på onsdag.

Muhammads landsmann, Ryan Crouser kastet sitt lengste kaste av livet for å vinne mennets skudd satt finalen på torsdag, bryte olympisk rekord og snatching gull.

Den 23-årige satte tre personlige beste i finalen, og hans lengste kaste på 22,52m knuste en olympisk rekord satt av Østtysklands Ulf Timmermann i 1988.

Crouser s seier, som fulgte Michelle Carters siste gispvinne i kvinnens skudd satt, tok USA tilbake til th e topp av mennets podium i en olympisk begivenhet landet har dominert med 18 av de 28 gullmedaljene.

Crouser overrasket sine rivaler for å vinne USAOlympiske forsøk og i løpet av finalen, så han uberørt. Han var den eneste mannen som kastet over 22 meter, som han gjorde tre ganger.

“Det er en fantastisk opplevelse [å vinne foran familien min]. Jeg kan ikke engang beskrive det, sa Crouser.

Amerikanske og regjerende verdensmester Joe Kovacs måtte sette seg for andre med et beste kast på 21,78 m.

“Du” bli aldri glad for å få det andre, “sa Kovacs, som sikret amerikanerne første en-en-finalen i hendelsen siden 1996.” Men det setter seg inn nå at jeg fremdeles bringer hjem sølvmedaljen til USA, og gullet kommer hjemme hos Ryan. “

Rate this post