Paul Nicholls får tiende treners tittel etter at Willie Mullins forsvinner

Mullins, som forsøker å være den første siden den store Vincent O’Brien var britisk mester hoppet trener fra en irsk base, regnet han trengte fire vinnere på dette kortet for å gripe kronen. I tilfelle han klarte bare en og heller en anticlimactic på den, da 16-1-skuddet McKinley landet handikaphinderen helt på slutten av dagen, da hadde tittelløpet vært over i nesten to timer.

Nicholls avsluttet dagen mer enn £ 97.000 foran, nesten doblet lederen han hadde holdt om morgenen.Mens det teller som en ettertraktet vinnermargin, blir den mindre enn Mullins ‘Vautour ville ha vunnet for to uker siden på Aintree om han ikke hadde tatt den mest ukarakteristiske tommel på halvveis.

Av alle de mange løpene som kunne Har endret dette resultatet, det vil sikkert spille mest i tankene til Mullins leiren som de reflekterer på denne sesongen. Og det kan også være at å miste Ruby Walsh til et ødelagt håndledd på torsdagen til Grand National var et betydelig slag. En håndfull løpere siden da kan uten tvil ha gjort en bedre innsats for det fineste av jump jockeys.

Mullins satte de to første favorittene her, men Voix Du Reve traff kompromisset med å avslutte innsatsen ved å ikke slå seg ned, Mens Valseur Lido falt det siste gjerdet da han trengte et imponerende sprang i Oaksey Chase.Han ble slått opp i bakken ved Menorah, og vunnet denne rase for tredje gang.

Ved feiringsjakten var Mullins svært trengende en seier, men hans Un De Sceaux ble forvirret, Cheltenham, ved å møte konkurranse om den tidlige ledelsen. Denne gangen var det Sire De Grugy som matchet ham fra begynnelsen, med det resultat at Un De Sceauxs hopping ble ragged og la ham dårlig på den tredje sist, hvor Sprinter Sacre floated klart for en annen imperious suksess for å fullføre en svakt mirakuløs ubeseiret Season.

Mullins hadde saddled løpere opp i de tre første løpene, med Nicholls tredje hver gang. Irskmannens sjanse til å lukke gapet var svindlende og til slutt utløpt da hans to løpere i Bet365 Gold Cup, fjerde løp, ikke klarte å gjøre de 10 første hjemme.Nicholls nektet nektet det som hadde vært en berømt suksess da hans bare par var kortfattet av The Young Master, men det var sammen med fjerdeplassen for Southfield Theatre nok til å forsegle sitt mesterskap.

Det har vært en tøff årstid av mange grunner, sier Nicholls, lettelse er blant de ulike følelsene han viste i rask rekkefølge. “Vi rammet et flatt sted og alle slags skvaller og rykter om ting var ikke riktige.Vi måtte grave dypt og fortsette. “

Dette, sa han, var” langt og borte “det beste av hans 10 titler, og avsatte den aller første gjennombruddssuksessen. “Fordi vi måtte kjempe og du ikke vil gi det opp lett.”

Begge mennene gjorde et poeng å avvise rykter om at det var betydelig spenning mellom dem og Mullins dukket opp sammen med Nicholls umiddelbart etter Bet365 Gold Cup å si: “Godt gjort og nyt festen. Skål! “Den neste tingen på Mullins sinn var å trekke sin stjernehare Vroum Vroum Mag fra neste løp – nyheter som var naturlig mottatt dårlig av mange. Men hun kunne lande en mye større premie, verdt € 118 000 (£ 92 000), i Stayers Hurdle på Punchestown neste uke.Når hele grunnen til å kjøre henne her hadde fordampet, ville det vært en veldig vanskelig ting å forvente forbindelser til å løse henne uansett. Stewards pålagt en £ 1.000 bøte, og minst en av dem syntes å tro at et mye høyere beløp kunne ha blitt rettferdiggjort. Paul Nicholls og Willie Mullins tittelkonkurranse vil gå til wire på Sandown Les mer

Men det kunne Hevdes at Mullins allerede hadde bidratt med en enorm mengde til denne dagen ved å løpe så mange av hans stjerner som han gjorde. Og det ser ut til at han kan stole på å berike neste hoppesesong i dette landet.Han er ikke en mann som har en følelse av frustrasjon og en stadig større tilstedeværelse på disse strendene neste vinter ser odds på.

Fittingly var det også en vinner, ombord Menorah, for den nye mesterjockeyen, Richard Johnson, som fikk sitt trofé fra Sir Anthony McCoy, nå pensjonert for fullt ut et år. Johnson sa at hans første tittel “betyr alt for meg”, men det er tilsynelatende ingen sjanse for at 38-åringen drar til liv på gården. “Jeg er fast bestemt på å prøve å forsvare det igjen,” sa han.

Rate this post