Britisk Sykling under søkelyset etter Jess Varnish påstander

Prisene er potensielt ødeleggende. Sutton har angivelig fortalt at Varnish skal “gå bort og ha en baby”, mens sprinteren la til at hun ble fortalt: “Med en rump som meg kunne jeg ikke endre posisjon i laget sprint.” Sutton sterkt Nekter hennes påstander og teamet var overbevist om at påstandene ikke hadde blitt reist under en lang avskedigelsesprosedyre. Fristen for Varnishs klage ble utvidet flere ganger for å gjøre henne i stand til å forberede sin sak mot prestasjonsproblemer som ble sitert som årsaken til at kontrakten ikke ble fornyet.

Det større spørsmålet som må stilles er om British Cycling har et spesifikt problem med kvinner.Det kan virke som en merkelig for et program som har konsekvent produsert kvinners verden og olympiske medaljer siden 2005, med Nicole Cooke, Victoria Pendleton, Laura Trott og Lizzie Armitstead i forkant. Det er få kvinnelige ansatte , Selv om kvinnens banespill har økt i størrelse siden full paritet i form av olympiske medaljer kom i 2012. På spørsmål om teamet hadde hatt formelle klager de senere årene ligner de som Varnish opphevet, sa British Cycling at det ikke var kategorisk.

Ikke alle har gjort klager som ligner.David James har tre døtre på forskjellige britiske sykkelprogrammer: Becky er en tidligere lagkammerat av Varnish på sprintkampen, den eldste søsteren Rachel, er på Paralympic-programmet, og den yngre søsken, Ffion, er på mountainbike-holdet.

“Det gjenspeiler ikke bildet vi har sett,” fortalte han observatøren. “Becky gikk alene til Australia med Shane og alle sprintguttene i desember 2012 og elsket absolutt det. Vi hadde ingen tvil om å gå.

Før det hadde Shane fortalt Becky at hun ikke skulle til OL i London. Det var tårer over det, men hvis de ikke er gode nok, må de akseptere det. Jeg har alltid funnet Shane å være veldig ærlig.Hvis de ikke har utført, har de blitt fortalt.

Programmet har støttet Becky under hennes siste skade og da Ffion ble tilbudt et universitetssted som betydde mer skolearbeid, ga de henne en studieferie . “

Uansett posisjon på banen – hvor Larn har ikke klaget over mangel på ressurser, bare av dårlig ledelse av sitt coachingteam – har Cooke beskrevet hva som utgjorde institusjonell sexisme i hennes kontakter med British Cycling, hvor Hun sa at kvinner road racers kom konsekvent godt ned i prioritetslisten sammenlignet med sine mannlige kolleger.Det er støttet av andre kjørere, vanligvis sett av rekordet, og mer nylig har blitt reflektert av styrets kropps manglende evne til å bygge et lag rundt Armitstead siden sølvmedaljen i London 2012.

De ressursene som tilbys til Verdensmesteren, med hensyn til Cooke i fortiden, har vært i sterk kontrast til noen andre nasjoner og oppmerksomhet på Mark Cavendish i innkjøringen til sin verdens tittel i 2011.

Ironisk nok, i Visning av Varnishs kommentarer, det er Sutton som har presset for reformeringen av kvinners under-23 road academy, som ble avsluttet under Brailsford, og brakt inn en ny kvinners road coach i Brian Stephens.

På Tilbake til suksess i de store spillene, viser kvinners motorsykling på disse strendene en dramatisk ekspansjon i rytternummer, lagnumre og pengepung og British Cycling gjør bevisst innsats for å presse deltakelsesnivåer opp mot målet om å få en million flere kvinner å sykle i De neste fire årene.Den styrende kroppen har, sier det, kontaktet Varnish og inviterte henne til å diskutere det som angivelig ble sagt. Hvis det virkelig presser på likestilling, har det ikke noe valg, men å bli sett på å takle hennes krav.

Rate this post